Opdag vandlæk i tide og undgå dyre vandskader

Opdag vandlæk i tide og undgå dyre vandskader

Vandlækager i kommunens bygninger kan være ødelæggende og resultere i store vandskader, som tærer på økonomien og kræver ressourcer til oprydnings- og renoveringsarbejde. Med vandalarmer og data på timebasis kan I opdage vandlæk i tide og undgå dyre vandskader. Se hvordan her.  

Vandskader kan være svære at opdage og udvikle sig til omfattende skader, hvis ikke lækagen opdages i tide. I 2018 var der mere end 9000 vandskader, som skyldtes skjulte rør og stikledninger, på offentlige og erhvervsbygninger – og en gennemsnitlig reparation løb op i 34.500 kr. 

Udbedring af vandskader bliver tit meget omfattende, og i værste fald må dele af eller hele bygningen lukkes ned, mens arbejdet foregår. Udbedres skaden ikke hurtigt nok, kan der opstå fugtskader, som kan udvikle sig til skimmelsvamp på kort tid. Det kan derfor være fornuftigt at investere i dataopsamling, der sikrer, at vandlæk bliver opdaget i tide, så I undgår vandskader og det omfattende arbejde, som de medfører.

Hvad koster vandlæk? 

Der er mange måder at spilde vand på – et vandrør der går til, frostsprængninger, dryppende vandhaner, løbende toiletter eller utætte sikkerhedsventiler. Risikoen for vandlæk stiger med alderen på ejendommen – jo ældre en ejendom, jo større sandsynlighed er der for, at der er gamle vand- og varmerør, som kan sprænge.  

Uanset årsagen til et vandlæk, så gælder det, at jo hurtigere I reagerer på et vandlæk, des mere er der at spare. 

Priser

Det koster spildt vand

+60 kr.

pr. kubikmeter vand

+6.000 kr. årligt

for en løbende vandhane

+24.000 kr. årligt

for et løbende toilet

Hvordan kan vi opdage vandlæk i tide?  

For at opdage et vandlæk og reagere hurtigt er det nødvendigt med præcise data i høj frekvens. Går der flere døgn, en uge eller en måned før et vandlæk bliver opdaget er skaderne allerede store og omkostningerne høje. Dét kan du undgå med data på timebasis og dynamiske vandalarmer.

Data på timebasis
CITYFACTS tilbyder en ny dataopsamlingsservice, som giver adgang til bygningers el-, vand og varmedata helt ned på timebasis. Dataene bliver leveret direkte til jer og jeres servicepersonale i et dashboard, så I kan følge med i bygningens vandforbrug time for time. I kan se detaljer i vandforbruget, som gør det muligt at opdage, hvis et toilet løber eller et rør er sprunget.

"Med CITYFACTS dashboard får vi målinger på vand helt ned på time niveau. Det giver meget bedre mulighed for at følge op, hvis der eksempelvis er lækager, fortæller Johan Løchte, Maskinmester ved Skanderborg Kommune."  

Dynamiske vandalarmer 
Mange vandmålere har allerede indbygget alarmer og infokoder, der gør det muligt at opdage uregelmæssigheder i vandforbrug. Den store udfordring er, at målerne ofte skal aflæses manuelt eller ved hjælp af en drive-by, som måske sker én gang om måneden. Derudover er alarmgrænserne tit fastsat ud fra målerens størrelse uden mulighed for at justere grænserne, så de matcher bygningens forbrug.

Med dataopsamling fra CITYFACTS, kan I selv sætte grænserne for alarmerne, så I bestemmer, hvornår I får en alarm. Når vandforbruget overstiger grænserne, får I notifikationer på mail eller sms. Det betyder, at I kan reagere langt hurtigere, når der opstår et læk eller vandforbruget løber løbsk.

Bliv klogere på dataopsamling fra CITYFACTS

Få tilsendt en demo video

Den bedste måde at forstå, hvordan vi leverer jeres data, er en introduktion til CITYFACTS Dashboard. Der er ingen grund til at vente – klik på knappen til højre, udfyld formularen og vi sender dig en demo video med det samme.

Yderligere information

Peter Bamberg Jensen
Senior Account Manager

T: +45 4270 0355

M: peje@insero.com

Vil du høre mere om vores arbejde med dataopsamling?

Du er velkommen til at kontakte vores Senior Account Manager, Peter, via følgende kontaktoplysninger.

Skanderborg Kommune

Se hvordan vi hjælper Skanderborg Kommune med at opdage vandlæk